duminică, 17 mai 2015

Con artists


"As far as I could see, people were always conning each other to get what they wanted. We even con ourselves. We talk ourselves into things, you know, we sell ourselves things. When we don't even need or want, you know, we're dressing 'em up. We leave out the risk, we leave out the ugly truth. Cause we are all conning ourselves, in one way or another, just to get through life. "  -American Hustle

Caci cine e cel mai mare dusman al tau? Tu. Te complaci in aparente, in ceea ce trebuie, in ceea ce e la moda, in ceea ce crede lumea despre tine si te pierzi in imaginea asta falsa, nici pe departe completa, nici pe departe fara cusur, nici pe departe autentica. Imaginea asta e doar in mintea ta, nimeni nu pune pret pe ceea ce etalezi, cu ce te lauzi ca ai si de fapt nu ai si cu ce pari ca esti. Un lucru comun la care ne pricepem e sa identificam din prima daca esti de calitate sau nu.
Pentru lucrurile care conteaza cu adevarat pentru noi, niciodata nu e prea tarziu sau prea devreme. Timpul sta pe loc pentru ca noi sa luam decizia de a fi autentici, de a fi fericiti deep inside. Incepe oricand vrei tu, doar incepe sa fi asa cum ai vrut dintotdeauna. Nu exista reguli, nu exista "trebuie", schimba obiceiurile si traditiile care nu iti apartin, pe care le-ai mostenit fara vointa. Poti sa fi cel mai bun sau cel mai prost. Pe drumul catre autenticitate mereu vei gasi obstacole si va fi foarte usor sa te pierzi. Sper ca vei profita de ocazii, sper ca vei citi corect semnele, sper ca vei simti lucruri pe care nu le-ai mai simtit, sper ca vei intalni oameni care iti vor trezi sentimente si senzatii pe care nici nu stiai ca le poti avea. Sper ca vei avea curajul sa iti traiesti viata asa incat sa fi mandru de tine, fericit cu tine si linistit, si daca nu, sa ai curajul sa o iei de la capat. Exista multe inceputuri sau intorsaturi de situatie. Viata e facuta din mii de episoade ... Daca azi pierzi, nu deveni obsedat de castig, caci el va veni cand deja ai acceptat unde te afli.
Lucrul la care suntem cu totii buni e faptul ca ne mintim cu cea mai mare usurinta. Ne inselam, ne convingem ca e ok sa ne ascundem sub aparente, ca e gresit sa avem curaj, ca e normal sa nu riscam. Asa am fost educati, asa vedem in jur, asa facem si noi. Cel mai usor e sa fim lasi, cel mai usor e sa visam cu ochii deschisi si sa fim siguri ca putem reusi, in orice aspect al vietii, dar niciodata sa nu incercam. Ne pricepem la dezbateri si mai si castigam cand ne certam cu noi insine. Aducem cele mai plauzibile argumente daca e sa renuntam la ceva ce ne dorim : nu e momentul, nu voi reusi, altcineva se pricepe mai bine, fata aia nu e de mine, baiatul ala nu ma place oricum,profesorul ala oricum isi cauta un student mai destept, restaurantul asta e prea scump, filmul asta e prea tarziu. Daca nu riscam acum, cand suntem tineri, cand o vom face? cand vom avea o familie si stabilitate si vom avea un chef nebun de rebeliune? nu inteleg cum de unii sunt atat de lasi. In afara de faptul ca sunt lasi, te mai si judeca, mai cred si in prostia lor ca sunt mai buni decat tine. Nu, nu sunteti ... sunteti doar pierzatori in jocul asta numit Viata. Daca esti viu, nu inseamna ca traiesti. Regretele? te vor urmari, dar daca esti puternic, le lasi repede in urma. Consecintele? daca risti pentru fericirea ta, ele nu vor fi majore. Ce cred ceilalti? de ce te-ar interesa? Ei sunt fericiti deja, si nu fac nimic pentru fericirea ta. Viitor? va mai insorit daca faci precum iti dicteaza sufletul. Siguranta? daca intrebi lucrul asta inseamna ca nu stii ce e aia fericire. Totul se va lega, totul se va aseza in armonie. 
Nu te mai minti singur. Esti doar unul ca toti ceilalti daca nu ai curajul sa scoti la iveala nebunia din adancul tau. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Show me some love!