duminică, 3 mai 2015

Diferenta intre relatii mature si relatii imature.

Tot ce traim noi la varsta noastra rar se intampla sa fie in prima categorie. Socant, nu? Credem ca pasiunea, intensitatea, atractia magnetica, sexul, fiorii, certurile dese si impacarile dureroase merita tot efortul doar pentru ca e iubire adevarata. Asa vedem noi prin filme, cupluri care au de toate, se despart, se impaca, dar ghici ce? viata nu prea e un film.
Mai e un lucru: a trecut vremea timpurilor cand primul iubit avea sa fie si ultimul, chiar daca pe moment sperantele se fac, planurile se inteasa si viitorul este vizualizat cu ochii larg deschisi. nu prea iese asa... trebuie sa ai parte de multi prieteni, iubiti, amanti pana iti dai seama ce vrei. Daca lumea idolatrizeaza iubirea pura si adevarata, asta inseamna ca toti trebuie sa credem in ea? poate noua nu ni se potriveste. Poate ideea asta nu ne face fericiti. poate suntem multumiti cu cate un om nou in fiecare luna, fara obligatii, poate suntem ok cu experimentele si apoi ne asezam la casa noastra. fericirea e doar personala, fericirea mea e diferita de ea ta si conteaza extrem de mult sa stii sa ti-o gasesti. Daca crezi in ceva gresit, doar intreaba-te daca esti linistit si daca ai pace atunci cand pui capul pe perna. Daca mai esti anxios, furios, chiar daca zici ca iubesti, atunci iubirea asta nu e pentru tine. De ce sa suferi si sa si iubesti patimas in acelasi timp? viata e plina de lucruri mediocre, iar iubirea nu trebuie sa fie unul dintre ele. Iubirea adevarata trebuie sa te faca fericit pe tine in primul rand, si apoi pe celalalt.

1. o relatie matura se simte usoara, libera, ca si cum asa ar trebui sa fie.
Fara certuri intense si apoi make-up sex, fara drame extinse pana la nesfarsit, care te seaca de toata puterea, fara certuri prin mesaje lungi si necitite, fara "ti-am zis eu" si fara lupte intre revendicarea puterii.

2. o relatie matura se face intre doi oameni completi, nu intre doi oameni plini de nesiguranta, care cred ca scopul relatiei e sa fie unul singur
Niciodata nu merge cu " ma completezi". nu... poate ma oglindesti, ne potrivim, ne intelegem, facem un mic compromis, dar niciodata nu poti face un suflet din doua jumatati stricate, pline de griji, care nu stiu sa fie puternici singuri. daca noi nu ne iubim singuri, oare ne va iubi cineva?

3. o relatie adevarata nu e o iubire bolnavicioasa, obsesiva
De obicei, focul se stinge repede, iar fumul si scrumul ne strica toate sentimentele bune care au mai ramas. Sa mentii flacara vie? cere multa indemanare, smecherie, aptitudini si inteligenta. o iubire pe bune nu trebuie sa fie subiectul unei lupte zilnice, nu trebuie demonstrata non-stop, nu trebuie pusa la indoiala ... nu trebuie sa fii obsedat de idee sau de persoana respectiva, asta nu va fi niciodata ceva ce se simte bine, ceva ce te ajuta sa evoluezi. La ce e buna pasiunea asta daca tot ce face e sa te strice? merita sa te intalnesti cu intunericul propriu in fiecare zi doar pentru o flacara vie?

4. iubirile mature nu au de ce sa puna intrebari, ele dau doar raspunsuri
prea multe intrebari si griji strica. increderea se face in primul rand in propria persoana. daca cineva nu se iubeste pe sine, nu va fi in stare nici sa iubeasca, nici sa se faca iubit. intrebarile denigreaza iubirea, neincrederea o umileste.

5. o relatie imatura va da mereu senzatia de "ceva ce lipseste"
Daca ai impresia ca mereu esti nemultumit si tanjesti dupa ceva ce nici tu nu stii sa il exprimi, atunci dragule, esti inca imatur in relatie si probabil nu va tine. daca esti fericit cu ce primesti, nu ai de ce sa iti doresti mai mult. ba mai mult, vei fi surprins cand vei primi mai mult. vei fi si mai fericit. Exista un gol ce nu se va umple niciodata intr-o relatie imatura, care arde neincetatat, si flacara asta nu il va potoli. din contra, il va adanci. O relatie matura dispune de o iubire sincera care umple precum un rau spatiile goale si le readuce la viata.

6. intr-o relatie matura, deja stii cine esti
O relatie matura niciodata nu te va ajuta sa te regasesti, trebuia sa o faci inainte. nu intri intr-o relatie sa te gasesti pe tine, e gresit si multi o fac. tu intri deja ca o persoana puternica, cea mai buna versiune a ta. doar asa vei fi linistit. e doar bullshit cand spui ca "el ma face sa fiu mai buna". da, te face, dar pentru ca tu esti deja. cand esti singura, esti aceeasi persoana. daca esti doar depresiv cand ramai singur, atunci totul e gresit.nu esti gata sa iubesti.

7. relatiile imature gasesc cate o amenintare in orice si oricine
O persoana imatura, nesigura, mereu va gasi gelozie in persoane din jurul partenerului, uneori chiar fara sens. De aici sufocarea, disperarea, paranoia, deziluziile si despartirile. ca sa te poti lauda cu faptul ca iubesti, trebuie sa acorzi incredere, trebuie sa crezi in increderea asta si sa nu o mai cercetezi. asa nimeni nu e fericit, toti se simt amenintati, toti se simt torturati si cercetati. Suntem intr-un lagar nazist? sau intr-o frumoasa poveste romantica?

8. relatiile imature judeca trecutul, prezentul si toate deciziile
O persoana matura niciodata nu va fi suparata pe un trecut, il va accepta si te va ajuta sa il porti. de ce sa traim in trecut? si mai mult, de ce sa traim in viitor? acum avem doar clipa asta ... stii tu ca peste un an esti inca aici? de obicei planurile dezamagesc.. fii spontan si nu mai pune etichete. viata te va surprinde. si what goes around comes around, karma mereu ti-o plateste.

9. singuratatea in doi e legea iubirilor imature
Sa fii singur e o arta, sa fii fericit cu tine in cele mai singure clipe e rar si fericiti sunt cei care stiu ca durerea e trecatoare. de fapt, durerea e inevitabila si suferinta e optionala. de ce sa nu mai avem ce sa ne vorbim si totusi sa tragem unul de celalalt din varii motive, toate inafara de faptul ca mai putem fi fericiti?

10. aici spui tu ...Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Show me some love!