vineri, 8 mai 2015

Lectii de viata

Cea mai importanta: asteptarea e dusmanul tau.
Nu mai astepta momentul potrivit, nu mai astepta un an dupa un baiat sau dupa o fata, nu mai astepta sa treaca timpul pana iti faci curaj, nu lasa timpul sa treaca crezand ca nu esti suficient de matur, nu mai astepta in zadar dupa ce nu merita si in niciun caz nu astepta singur, pentru ca oportunistii vor profita. Unde tu astepti, altul se grabeste.


Asteptarea si rabdarea sunt dusmani si pentru ca dureaza foarte mult. Timpul trece asa de greu cand ai de stat dupa un rezultat, dupa o dovada, dupa o separare, pana se vindeca rana, pana gasesti ce cauti, pana rezolvi problemele. Secretul sta in a uita de asteptare, in a uita ca tu astepti ceva. Cand nu mai cauti, gasesti, pentru ca universul stie cand esti pregatit. Daca cauti si sapi, comoara se va ascunde de tine.

In niciun caz sa nu pastrezi rochia aia frumoasa pentru o ocazie speciala, in niciun caz sa nu pastrezi vreo replica, vreo scrisoare, vreun gand pentru data viitoare. Foloseste lucrurile scumpe, iroseste rujul YSL, pentru ca vei fi mai fericita. Fii excentric, fii curajos, esti tanar doar azi....
Iarta pe toata lumea, uita dureri, cuvinte, surprize neplacute, umilinte. Accepta cine esti, accepta cat de mult valorezi si doar mergi mai departe. Nu ai nevoie de aprobare, nu ai nevoie de auditoriu. Fii multumit cu viata ta, fa schimbarile necesare si vei gasi linistea.

Daca treci printr-un moment dificil, mereu intreaba-te: o sa conteze lucrul asta in 2 ani? O sa il tin minte? Imi schimba radical viata? Si apoi da-i drumul. Doar tu esti responsabil de fericirea ta proprie.
Si timpul chiar vindeca tot. Da-i timp timpului sa isi faca treaba, si totul va merge mai repede. Schimbarea chiar sta doar in vointa.

Alta lectie importanta: cum sa fii fericit cu tine, cum sa fii singur si sa te simti perfect.
E gresit sa depinzi de altii, e gresit sa crezi ca o relatie te implineste, iar cand ajungi seara acasa, sa simti ca nu insemni nimic, sa nu iti placa compania ta, sa nu te simti in siguranta. Invata sa treci peste disconfortul initial al singuratatii, depaseste panica momentului si ai incredere. Nu esti singur doar de acum, asa ai fost mereu. Si singura persoana care conteaza esti tu. Prietenii nu pot fi mereu langa tine, pentru ca ei stiu deja sa fie fericiti singuri.
Daca tu te iubesti pe tine, celor din jur le va fi si mai usor sa te vada asa cum esti si vor fi cuceriti de tine .... Invata sa induri compania ta si vei deveni obsedat de tacere.

Invata sa mergi singur pe strada, invata sa te duci singur la film si sa intri singur intr-un restaurant. Altfel, vei fi dispus sa o faci cu oricine, doar de dragul de a nu te mai suporta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Show me some love!