marți, 30 iunie 2015

Continua

 Continua. Continua ce faci, continua sa fii cine esti, continua sa uimesti lumea asta mediocra cu bunatatea ta. Continua sa stii cand tacerea e raspunsul si continua sa renunti cand nu mai ai lumina in fata. Continua sa iti urmezi instinctul, continua sa crezi in principiile tale.

Opreste-te. Opreste-te din analiza, din comparatii, din a respecta regulile altora. Opreste-te din a face pe plac autoritatiilor impuse. Opreste-te din a lasa oportunitatile sa treaca pe langa tine. Opreste-te din a face "ce trebuie". Opreste-te din a-ti opri dorintele.

Incearca. Incearca sa cuceresti noi teritorii. Incearca sa vezi mai departe de aparente, Incearca sa te autodepasesti. Incearca sa ramai calm pentru un moment si sa privesti in jurul tau - tot ce misca si ce nu misca. Incearca sa te vezi puternic si demn. Incearca sa spui "merit mai mult".

Crede in tine. Crede in ceea ce esti, crede in cum te prezinti in fata noastra. Aminteste-ti mereu, cand te uiti in oglinda in fiecare dimineata, ca in tine se afla o putere de nedescris, rabdarea si pasiunea pentru a atinge stelele si a schimba lumea. Nu iti mai trai frica, traieste visele.

Traieste. Nu lasa anii sa iti dea varsta, nu lasa obstacolele sa adauge ani, nu lasa tineretea sa fie irosita si nu o lasa pe maini necunoscute.
Transforma-te spre ceea ce tinzi. Nu te lasa prada tentatiilor si multimii. Ceea ce e normal pentru altii, pentru tine nu. Fii unic.

Accepta. Accepta ca suntem diferiti. Accepta ca totul se poate schimba. Accepta minunile, accepta coincidentele, accepta sfaturile, accepta ca te-ai inselat. Accepta ca pentru cineva, reprezinti mai mult decat te valorifici singur. Accepta ca uneori, te lupti in zadar. Accepta sa faci compromisuri. Accepta sa accepti si alte pareri si vei descoperi cele mai frumoase amintiri.

Nu pedepsi. Trecutul tau e doar al tau, greselile sunt ale tale, Pacatele tale nu se platesc in doi si nici nu reprezinta teste pentru cei ce vor sa iti fie alaturi. Crezi ca stii tot, dar viata iti tot arata ca mai ai multe de aflat.

Lasa jocurile. Lasa asteptarile. Lasa ideile preconcepute. Uita de tine, uita de mine. Priveste inainte. Lasa viata sa iti ofere totul, pentru ca meriti mai mult. Meriti sa traiesti si meriti sa si gresesti, caci toti invatam din greseli.

Totul e perfect aici, acum, azi. E tot ce ai in clipa asta. Uita trecutul, uita viitorul. Daca te concentrezi prea mult pe ce nu a fost si pe ce nu va fi, vei pierde ce nu se poate consuma in momentul asta. Ia in tine prezentul, accepta-l, traieste-l si peste 10 ani, vei fi recunoscatoare.
Sunt oameni care traiesc intr-o lume din vis si sunt oameni care infrunta realitatea - si cei din urma reusesc sa transforme realitatea intr-o lume de vis. Prea multe riscuri,nu? Riscul de a pierde tot ce ai? Si ce ai? nu ai mai pierdut totul mereu si mereu? Poate asta e farmecul vietii, sa construiesti, sa distrugi, sa construiesti, sa parasesti, sa construiesti si sa pastrezi.


" Sail away from the safe harbor."  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Show me some love!