marți, 15 noiembrie 2016

sa-l inchidem in idealul lui imaginat

Seducator, fermecator, ambitios- pe termen scurt, cu vise marete, usor de indeplinit, fara manifestari psihonevrotice, fara a fi influentat de stress, fara a experimenta bucurii sau tristeti, fara scrupule, fara lectii invatate, obsedat de trecut, narcisist, fara suflet. Nu gaseste nicio semnificatie in nimic, mereu plictisit, pare puternic si invincibil, iar ambitia iti confera iluzia ca el isi va indeplini visul foarte usor. Nu. El nu isi va indeplini scopul, nu va deveni puternic sau faimos, el va esua in toate privintele, pentru ca isi cladeste viata pe o lipsa de seriozitate, fara munca onesta, doar cu siretlicuri ieftine. 
El este, draga mea, omul pe care l-ai crezut divin. El este, ceea ce numim noi, un psihopat. El nu simte nimic. El isi cladeaza viata pe iluzii. El nu stie sa isi atinga scopurile, dar te face sa crezi ca om mai maret decat el nu vei gasi. El va fi mereu in cautare si niciodata nu va gasi. Nu se va regasi pe sine, caci si-a impartit sufletul in bucati infime, care cu timpul, s-au dezintegrat. 
Draga mea, el este omul care ti-a ocupat ani buni din viata ta. El este persoana care ti-a impartit existenta in "inainte" si "dupa". Ti-a creat o confuzie de zile mari. Te-ai simtit parasita, te-ai simtit pedepsita, insa de fapt, primisei cel mai de pret cadou. 
Pe tine te influenteaza emotiile. Tu scrii din suflet. Tu cauti semnificatiile, nu le refolosesti, nu le arunci la gunoi. Pentru el nu inseamna nimic, desi pare ca cunoaste profunzimile mintii tale. El nu te-a inteles niciodata, mintea lui nu merita nici o treime din dedesubturile tale. El scrie atat de bine pentru ca nu are sentimente. El e un scriitor adevarat, pentru ca isi inventeaza personajele si emotiile. povestile lui nu sunt inspirate din realitate, realitatea si-o modeleaza pe povesti. El nu are cum sa inteleaga niciun sentiment pur, pentru ca nu e facut din aceleasi praf de stele ca tine. Diferenta celestiala intre voi doi este ca el nu simte pentru ca nu stie, iar tu nu simti pentru ca ai ales sa iti reprimi trairile. In momentul cand vei alege ca e timpul sa simti din nou, vei simti fara probleme/ El nu va cunoaste niciodata aceasta placere. De fapt, el nu cunoaste nicio placere. Stie sa te intoarca pe toate partile, dandu-ti iluzia ca iti e stapan, insa tu, draga mea, esti mai presus decat orice. Daca a fost sa inveti o lectie, este aceea ca domnesti peste tot regatul care ti se asterne la picioare. Nu e om mai presus de tine. Nu e om care sa simta si sa fie mai loial decat tine. Intr-o lume superficiala, tu le dai lectii tuturor despre omenie, buna crestere, profunzime si intelesuri ascunse. 
Ce sa faci cu un psihopat? nimic. sa stai pe loc si sa pierzi timpul. 

Un comentariu:

Show me some love!